Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
25.07.2017  

Obvestilo o izvedbi zakonodajnega referenduma o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT)

 

Državljanke in državljane Republike Slovenije, ki imate v Republiki Hrvaški prijavljeno stalno prebivališče ali se v času izvedbe zakonodajnega referenduma o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT), slučajno nahajate v na območju Republike Hrvaške, obveščamo, da bo

v nedeljo, 24. septembra 2017, med 9.00 in 17.00 uro, za izvedbo referenduma odprto volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Zagrebu.

Če ste na Hrvaškem le začasno (zdomci) in bi želeli glasovati na veleposlaništvu oziroma bi želeli glasovati po pošti iz tujine, lahko to sporočite Državni volilni komisije, in sicer najpozneje do 8. septembra 2017 do 24. ure.

V primeru, da na Hrvaškem stalno prebivate (izseljenci) in se glasovanja na veleposlaništvu ne morete udeležiti, lahko glasujete po pošti, če pravočasno, in sicer do 8. septembra 2017 do 24. ure, Državni volilni komisiji posredujete obvestilo, da želite glasovati po pošti.

Obrazec obvestila za glasovanje po pošti iz tujine, informacije o možnih načinih uresničevanja volilne pravice ter informacije o diplomatskih predstavništvih in konzulatih z odprtim voliščem lahko najdete na spletnih mestih Državne volilne komisije ter na spletnih straneh diplomatskih predstavništev in konzulatov Republike Slovenije.

Vsem, ki želite glasovati po pošti, svetujemo, da obvestilo o nameri čim prej posredujete Državni volilni komisiji.

Obrazci:

- za glasovanje po pošti (izseljenci)

- za glasovanje po pošti ali na veleposlaništvu (zdomci)

- za glasovanje izseljencev na voliščih OMNIA v Republiki Sloveniji 

 

Odlok o razpisu referenduma je dostopen na spletni strani Uradnega lista RS.