Veleposlaništvo RS Zagreb /Novice /
29.06.2020  

Vprašanja glede karantene, zdravstvenih priporočil in postopkov na državni meji

Informacije glede koronavirusa zagotavljajo posamezni državni organi Republike Slovenije


Ažurne informacije glede koronavirusa in ukrepov slovenske vlade so objavljene na vladni spletni strani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/, aktualno stanje glede koronavirusa na Hrvaškem pa se lahko spremlja na vladni spletni strani https://www.koronavirus.hr/.
Slovenski državljani se lahko z vprašanji, ki se jim odpirajo glede novega koronavirusa in prošnjami za pomoč obrnejo neposredno na pristojne slovenske državne organe.

Zdravstvena priporočila in napotki
Za zdravstvena priporočila in napotke so uporabnikom na voljo pristojne službe Nacionalnega inštituta za javno zdravje na telefonski številki +386 1 2441 729, več informacij tudi na spletni strani www.nijz.si.

Odrejanje karantene
Za pojasnila glede odrejanja karantene lahko državljani zaprosijo na Ministrstvu za zdravje na telefonski številki +386 1 478 68 48 ali elektronski pošti karantena.mz(at)gov.si.

Prehod državne meje
Za vprašanja glede postopkov prehajanja državne meje je na voljo klicni center za koronavirus Policije, ki je dosegljiv na telefonski številki +386 1 514 70 01 ali elektronski pošti info.koronavirus(at)policija.si.

Več  informacij tudi na spletni strani Policije - Prehajanje državne meje med epidemijo zaradi koronavirusa , https://www.policija.si/nase-naloge/nadzor-drzavne-meje/prehajanje-drzavne-meje-med-epidemijo-zaradi-koronavirusa?fbclid=IwAR1u28qMtkCA3hgn9pypmP_yC_V-0nPvaVl1fEDR-0IpYCNUpvG6vQsE3LE.