Veleposlani┼ítvo RS Zagreb /Novice /
23.01.2014  

Obisk slovenske delegacije v Krapinsko-zagorski ┼żupaniji

Krapina, 23. januar 2014 ÔÇô Veleposlanik Vojko Volk, ekonomski svetovalec na veleposlani┼ítvu Bojan ┼ákoda in predsednik Poslovnega kluba slovensko-hrva┼íkih gospodarstvenikov Toma┼ż Ka─Źar so danes obiskali Krapinsko-zagorsko ┼żupanijo, kjer so se sre─Źali z namestnikom ┼żupana Krapinsko-zagorske ┼żupanije An─Ĺelkom Ferek-Jambrek in direktorico Hrva┼íke gospodarske zbornice - ┼Żupanijske zbornice Krapina Sanjo Mihovili─ç.

Tema sestanka je bilo uresni─Źevanje slovensko-hrva┼íkega sodelovanja na gospodarskem in turisti─Źnem podro─Źju ter krepitev ┼że obstoje─Źega partnerstva.

Veleposlanik Volk je dejal da prevladuje pozitivno gospodarsko ozra─Źje ter da po informacijah s strani gospodarstvenikov slovensko-hrva┼íka podjetja bele┼żijo vedno bolj┼íe poslovne rezultate. Prav tako je napovedal krepitev sodelovanja s Gospodarsko zbornico Slovenije.

Direktorica ┼żupanijske gospodarske zbornice Krapine Sanja Mihovili─ç je dejala, da njihova zbornica ┼że veliko let sodeluje s ┼átajestko gospodarsko zbornico in Gospodarsko zbornico Celje; prav tako zbornica bele┼żi pove─Źan interes za medsebojna partnerstva z obeh strani meje, zlasti v kovinskopredelovalni industriji.

Namestnik ┼żupana Ferek-Jambrek je poudaril mo┼żnost sodelovanja na turisti─Źnem podro─Źju s povezovanjem Krapinsko-zagorske ┼żupanije in slovenskih regij z namenom oblikovanja regionalnih turisti─Źnih poti.

Ena izmed tem pogovorov je bila skupna podpora ohranitvi majhnih mejnih prehodov ob dr┼żavni meji med Slovenijo in Hrva┼íko. Prav tako je bilo dogovorjeno partnerstvo pri organizaciji prihodnjega Zagorskega gospodarskega zbora v Krapini, kakor tudi pomo─Ź pri prijavi projektov na razpise Evropske unije.